Angående bortaresebojkotten

Tillsammans med övriga grupper i AIK-alliansen gick vi ut med detta uttalande i tisdags:

___

”Vi har inom AIK-alliansen beslutat att vi kommer åka på bortamatcherna mot Kalmar FF (13 april) och Brommapojkarna (19 april) och uppmanar samtliga AIK:are att göra det samma. Nu ser vi till att bli ett massivt följe på plats så att vi kan ge vårt stöd till Stahre och spelarna!
Bojkotten är dock inte hävd utan vi avvaktar SEF:s möte den 20 mars för ett definitivt beslut. Beslutet om att åka har vi tagit efter att Kalmar FF och Brommapojkarna erbjudit sig att stå för kostnaderna.

Den senaste tiden har vi diskuterat hur vi i år på bästa sätt ska arbeta  för att lösa frågan om de extra kostnaderna för lag med stora bortaföljen.  Vi står fast beslutna om att det är en orättvis regel, men också att hela elitmanualen behöver en grundlig genomsyn. I den processen vill vi bidra  med våra idéer och vårt engagemang, och vi har förstått att SEF:s inställning (om valberedningens Bosse Johansson väljs) är att ta tillvara  på det engagemanget. 
Därför vill vi också avvakta SEF:s möte den 20 mars för att kunna ta ett definitivt beslut om vilken strategi vi i år kommer välja för att belysa och förändra det orättvisa regelverket.
Vi är glada över att Kalmar FF och Brommapojkarna erbjudit sig att arbeta efter UEFA-modellen och därmed stå för kostnaderna i våra möten mot dem, och vi hoppas fler klubbar följer deras exempel.

Bortamatchen mot Kalmar FF är den 13 april (annandag påsk) vilket bör innebära en storskalig svart-gul invasion. Bortamatchen efter Kalmar FF är den mot Brommapojkarna på Grimsta IP den 19 april. Till den matchen har vi blivit tilldelade 5 000 biljetter – en hel långsida och en kortsida. Börja ta ledigt, komma på ursäkter och boka bilar och bussar. Mer info om resesätt kommer från respektive förening.

/AIK-alliansen”

___

Sol Invictus kommer att arrangera bussresa för våra medlemmar+vänner. Märker vi att det kommer finnas platser över går vi i så fall ut med det här för de intresserade.