Om Malmö-matchen

 

k&u

Tungt att förlora hemma, speciellt efter två inledande vinster och de senaste årens säkra vinster mot Malmö hemma. Trots några bra chanser lyckas vi inte göra mål samtidigt som en del spelare inte kommer upp i den nivå de visat i tidigare matcher. Skärpning till nästa match och 3 poäng mot BP!

Från Norra var sången stundtals riktigt bra, en förväntad och en klar förbättring från premiären. Fortfarande finns det stunder ibland då det är det är för få som sjunger. Att det inte släpper på plan gör sitt, men det är också i såna lägen vi kan göra som mest nytta. Bra dock att vi aldrig slutar sjunga utan manar på spelarna in i det sista. Vid inmarsch bjöds också på ett sjyst flagghav signerat AIK-Tifo. Vi tar också med oss draget under halvtidsvilan, mer sånt, mer röj…

Under matchen skanderades även ”Thomas Lööw – golare!” för att markera mot det grova övertramp som skedde i samband med matchen mot Kalmar i måndags. En supporter blev där utpekad och med hjälp av den nya ”huliganlagen” tillfälligt avstängd från all fotboll till och med den 11 maj. En lång avstängning och böter väntar troligen. Ansvarig för detta är AIK:s säkerhetsansvarige Thomas Lööw som vittnat mot nämnde supporter, detta trots den policy som ska råda om att få en chans att försvara sig först inför AIK säkerhet. Detta för att inte ta förhastade beslut, kunna reda ut situationen och kunna ge folk en andra chans. Det har tidigare även sagts från AIK-säkerhets sida att det ska hållas ett möte inför säsongen med supporterorganisationerna för att reda ut den nya lagen och hur AIK kommer att tillämpa den. En tillämpning vi alltså nu har sett prov på – utan någon dialog. På måndag hålls ett möte för att försöka reda ut den uppkomna situationen och få svar på varför detta kunde ske. Klart är i alla fall att relationerna mellan AIK säkerhet och Norras aktiva supportrar försämrats.

__

Glöm inte att köpa förköpsbiljetter till BP-AIK nu på söndag. AIK-alliansen kommer att få 10 kronor per såld biljett av BP som en god gest. Boka biljett här.

Vi ses på Grimsta!