Angående dagens match

Först och främst ett stort tack till spelarna för en bra insats och tre poäng i den oerhört viktiga matchen som spelades idag mot gefle. Vi hoppas att energin idag från läktarna var en stark bidragande faktor till vinsten. Norra stå och sittplats visade upp en bra ljudvolym när det som mest gällde.

Samtidigt manifesterade vi idag mot de avstängningar som Sol Invictus och folk i vår närhet har drabbats av. Under halvtid hölls banderoller med dessa budskap upp: ”Ni kan inte stoppa oss” och ”Styrelsen säljer guldtruppen och skyller sen på eldgruppen”. I över tio år har bengaler varit del av AIK’s supporterkultur och har eldat på både spelare och supportrar i avgörande matcher. Pyroteknik är en viktig och naturlig del av den läktarkultur som vi har idag. Att nu besinningslöst och utan någon form av dialog stänga av aktiva supportar från AIK’s evenemang är ett hån och ett övertramp från AIK fotbolls sida. Bengalerna idag var för att markera att de aldrig kan bli av med oss eller bestämma över AIK supportrarnas läktarkultur!

Vi återkommer i ärendet under kommande vecka.

/Sol Invictus