SKANDAL

Avbruten match, ”skadad” domare, inkastade föremål, krigsrubriker, panikuttalanden samt fingerpekande, vi har alla som är Gnagare varit här förut, vi vet hur det kommer låta, vi vet att det kommer blåsa. Men viktigast av allt, vi vet att VI kan rida ut stormen, vi vet att VI är starkare än de som hatar oss och vi vet att VI inte precis har dödat fotbollen vad alla självgoda journalister, polismästare, förbundspampar och andra förståsigpåare än säger.

Visst skedde det skandaler på Södertälje Fotbollsarena, Bangura borde inte fått rött, matchen borde ha spelats klart och det borde stått minst 2-0 till Gnaget vid tidpunkten då matchen bröts. Dessutom tvingades AIK:are betala hutlösa priser för en 20-minuters match på en dålig läktare, med dåliga faciliteter och dålig säkerhet.

Vilken läktare den första smällaren som träffar linjedomaren kommer ifrån är fortfarande oklart för oss, men vi utgår från att den kom från Syrianskas sittplatsläktare då det ett antal år sen klargjordes från samtliga AIK-grupperingar att inkastade föremål inte var något vi stod bakom. Vidare förväntar vi oss att alla AIK:are vet vilken ekonomisk situation klubben befinner sig i och gör sitt för att hålla ner de extra kostnadena som böter tillför i den mån det går utan att helt släppa taget om vår läktarkultur och för oss naturliga sätt att stötta Gnaget på från läktaren.

AIK-alliansen har sedan tidigare påbörjat ett arbete med att få fram ett dokument med förhållningsregler för läktaren. Det kanske sticker i vissas ögon, men i grunden handlar det om att vi hellre sätter upp våra egna regler för läktaren om hur vi vill ha det än som nu sitta och vänta på att SvFF och Polisen ska göra det åt oss. Vi AIK:are vet vad som är bäst för oss och vad som är bäst för klubben. Dokumentet känns givetvis mer angeläget matchen i Södertälje, den kommer att komma ut för allmän beskådning inom en snar framtid och vi förväntar oss att det är något som alla Gnagare kan skriva under på, åtminstone i nyktert tillstånd.

För att avsluta så kräver vi att:

*AIK tilldelas segern i matchen

*Vi supportrar får pengarna tillbaka för matchbiljetten

*Isidor kommer ner från molnen och ger oss tillbaka vår bortkastade eftermiddag

*Att alla hatar oss