Min enda ståplats

hemsidan Min enda ståplatsMin enda ståplats är främst ett fanzine för dig som är intresserad av och värnar om AIK:s läktarkultur.
Syftet är att förmedla vår syn kring viktiga AIK-relaterade frågor. Något som är viktigare nu än någonsin med arenaflytt och alla nya villkor som kommer med det. Vi varvar purfärska nyheter med berättelser från förr och andra delar som vi anser ingår i ett supporterskap hos världens vackraste klubb.

Namnet på fanzinet kommer från en klassisk AIK-ramsa som symboliserar vårt engagemang supporterskap. Det handlar om kärleken då allt annat går fel och kampen då de försöker ta vår ståplats från oss, eller Kärlek & Uppror som vi kallar det.

Bakom fanzinet står Sol Invictus och tanken är inte för oss att tjäna pengar på fanzinet. Vi står bakom produktionen med text, bildredigering, layout och tryck helt på egen hand. Priset är medvetet satt lågt. De 20 kronorna du har betalat täcker tryckkostnaderna för fanzinet och inte mycket mer än så. Det är istället viktigare för oss att få möjligheten att nå ut till intresserade och engagerade AIK:are och förmedla vårt budskap.

Att sätta ihop ett fanzine har man från Sol Invictus gjort försök till tidigare, men det har i slutändan alltid runnit ut i sanden av olika anledningar. Det har vi lyckats göra nu och vår förhoppning är att kunna fortsätta med detta under en lång tid framöver då vi vet att det finns en stor andel AIK:are som uppskattar att kunna läsa i tryckt form.

Fanzinet ges ut 3 till 4 gånger per säsong och säljs vid vårt bord på Norra och på andra ställen där vi säljer souvenirer.

Nedan följer ett smakprov ur Min enda ståplats, nummer 2, 2013:

poz1-copy poz21