AIK-alliansen på Karlberg

Igår kväll, 24 mars, var ett par representanter från AIK-Alliansens medlemsföreningar inbjudna till Karlberg för att kort presentera sin verksamhet för AIK:s spelartrupp. Träffen var ett resultat av det senaste mötet mellan AIK-alliansen och kanslipersonal. Samtliga föreningar dök upp med två till tre representanter.

Kvällen började med att Anders Johrén höll ett föredrag om varför AIK är Sveriges bästa och största idrottsklubb. Han presenterade publik-, mål och matchstatistik från vår historia. Under detta föredrag var Anders aldrig sen med att också presentera Dif:s och Bajens motsvarande siffror. Tillsammans kunde de nästan nå upp till vår nivå. Efter Anders föredrag var det Jimmy Wallingstams tur att ta ton. Jimmy berättade om AIK-stilen, om sin supporterbakgrund och även om vår, numera, traditionella spelarbussmottagning.

När Jimmy talat färdigt gick en representant från varje alliansförening fram och berättade om sin verksamhet. Spelarna fick möjlighet att ställa direkta frågor och en fråga som rang högre än de andra var frågan om bortaresebojkotten. Spelarna undrade om bojkotten kommer att gälla i år också. Vi förklarade hur det ser ut med bortamatcher inför säsongen och förklarade också återigen att bojkotten inte har något som helst att göra med laget. Uppenbart var att spelarna från förra året saknat vårt stöd på bortaplan.

Mikael Stahre frågade vad vi förväntade oss av laget 2009. Vi svarade att vi inte förväntar oss en seger varje match men att vi alltid förväntar oss att de på planen ger allt! Mikael svarade att de jobbat mycket med spelarnas inställning och hjärta. Att vinna fairplayligan sade han att det inte fanns några ambitioner till. Efter frågestunden fick vi en visningstur på Karlberg följt av mingel med Stahre varpå vi begav oss hemåt.

Att supportrar besöker Karlberg även när det inte blåser kalla vindar mot vår klubb är viktigt. Det är viktigt att vi yttrar vårt stöd på så många plan som möjligt, inte bara på läktaren och när vi springer in i en spelare på ICA. Att dyka upp med trehundra man på första träningen efter en fantastisk derbyseger kan betyda hur mycket som helst för en spelare eller ledare. Därför kändes det bra och nyttigt att vi var inbjudna till Karlberg och fick tala till truppen.