SvFF gör reträtt

Den 18 mars kunde man i en kort notis läsa om hur SvFF:s styrelse nu stödjer Riksidrotsstyrelsens förslag om att inte ta ett beslut om att slopa eller behålla 51-procentsregeln på årets RF-stämma, ett förslag som går ut på att man först vill utreda vad ett slopande av 51-procentsspärren innebär. Vi vet dock vad det innebär – risken att AIK säljs ut och att vi medlemmar tappar makten över vår egen klubb! Så även om vi helst hade sett att man tydligt tog ställning för 51-procentsregeln så välkomnar vi att Riksidrottsstyrelsen nu säkerställer att man inte tar några förhastade beslut; något som tydligen inte spelade någon roll för förbundspamparna i SvFF som nu – bland annat tack vare supportermanifestationer och användandet av flera klubbars årsmöten – tvingas göra reträtt.
En delseger för sporten och supporterkulturen, men nu måste arbetet intensifieras med att skapa opinion – för föreningsdemokratin och mot den moderna fotbollen!