Vi fick ett mail

Kära intressenter i nationalarenan, dåliga nyheter:

I dag skulle första spadtaget ha tagits på tomten där arenan ska byggas. Zlatan skulle klippa band och solen skulle lett till Solna. Men det blev ingen ceremoni, inga landslagsspelare och vädret – det var PISS. Var det ens 10 grader? Det är lätt att bli galen på de häftiga väderfluktuationerna här i Sverige.

Rätta oss om vi har fått något om bakfoten, Mikael Albinson, marknadschef Swedbank Arena, och tidigare ansvarig för det s. k. Sydafrikafiaskot.

De senaste veckorna kan summeras såhär:
1. AIK offentliggör sitt prospekt: att köpa Råsunda.
2. Nationalarenan i Solna AB planerar en byggstartsceremoni när landslagsstjärnorna är hemma i Sverige. 5 juni är det planerade datumet.
3. Lars-Åke Lagrell går ut och säger att Råsunda-marken är såld till Peab.
4. Peab dementerar – Lagrell syftar egentligen på en avsiktsförklaring från 2007.
5. Ingen byggstartsceremoni blev av. Varför? Är ägarna oroliga? Är det så att Peab börjar bli ordentligt tveksamma? Vill Swedbank inte sponsra arenan för att det vore dålig symbolik att lägga massa pengar på när banken är mitt i en kris? Eller är det någon av de andra, mer anonyma delägarna, som förhindrar arenaprocessens fortsättning?

Det är många bra frågor här. Hur många gånger kan Nationalarenaprojektet göra bort sig innan man förlorat ALL trovärdighet? AIK är klara, säger de. Nej, det stämmer inte, visar det sig.
Peab har köpt Råsunda-marken, säger de. Nej, det stämmer inte, visar det sig.
Byggstarten sker den 5 juni, säger de. Nej, det stämmer inte, visar det sig.

Är det inte spännande? Sydafrika-fiaskot bleknar i jämförelse med det havererade byggprojekt som skulle blivit Sveriges största.

Allt gott,
Guerillarörelsen för en balanserad bild av nationalarenaprojektet i Solna

som kommer fortsätta informera opinionsbildare, sportjournalister, medborgare och finansiärer om den här härvan. Vi kanske bara har en töntig gratis-mail, vi kanske har noll i budget. Men säg såhär: bevisa att vi har fel. All vår information är verifierbar.