ÄR DU HEMMA PÅ RÅSUNDA?

Råsunda är hotat. Råsunda ska enligt planerna rivas. Men det går att stoppa. Det går absolut att stoppa vansinnet. Vi kan tillsammans rädda vårt hem. Organisationen Hemma på Råsunda driver en kampanj för att AIK ska bli kvar på Råsunda, det ställe som invigdes guldåret 1937.

Redan har nästan 3000 person givit oss sitt stöd. Gör det du också.

Vi pratar om Råsunda, enligt Fifa en av världens tio mest klassiska arenor. Det ställe där en av AIK:s och Sveriges största genom tiderna, Kurre Hamrin, gjorde debut i maj 1953.

Det ställe där Gurra Sjöberg vaktade målet i hundratals matcher.
Där Pele VM-debuterade som 17-åring och var med och vann Brasiliens första VM-guld.
Där profiler som Björn Kindlund, Lennart Backman, bröderna Leback, Johan Mjällby, Anders Hjelm, Sven ”Dala” Dahlqvist och Andreas Andersson har spelat.

Där Bojan Djordjic och Daniel Tjernström nu spelar.
Där vi avslutade det historiska dubbelåret 2009 med att vinna cupfinalen.

SvFF och Peab hävdar att köpet av Råsunda är klart. Det är fel. Affären är villkorad av att detaljplanen godkänner att Råsunda rivs. Och att Swedbank Arena byggs. Swedbank Arena är ett ekonomiskt högriskprojekt, ett mentalt högriskprojekt. Vi riskerar att få betala en dryg räkning när Swedbank Arenas kalkyler visar sig vara lika ihåliga som de flesta människor redan förstått.

Vi har en bättre idé – det är att AIK fortsätter att spela Hemma på Råsunda.

Kampanjen Hemma på Råsunda har förankring i de flesta supporterled, vi uppvaktar politiker, vi uppvaktar media. Men vi behöver mer hjälp. Vi har redan fått stöd av flera tusen AIK:are. Men vi vet att det finns många fler tusen där ute som tycker som vi, men ännu inte skrivit på uppropet.

Gör det nu. Visa att du är hemma på Råsunda.
Gå in på vår hemsida Hemmaparasunda.se och skriv upp ditt namn.