Solna, pyro och svenska mästare

Vi genomlider just nu en rekordkall vinter som inte riktigt vill släppa, trots det har just den här vintern inte känts lika mörk som normalt. Det har varit en vinter då man sluppit älta baklängesmål, stolpskott och dåliga domarinsatser från säsongen som varit. Vi har kunnat gå igenom vintern vetandes att vi är kungar oavsett vad, kungar på arbetsplatsen, på skolgården och framförallt, kungar i hela Sverige. Svåra tider har känts lite enklare bara med vetskapen att klubben vi älskar uppfyllde våra drömmar, att Lennart Johanssons pokal befinner sig där den ska vara.

Trots det, eller kanske ännu mer pga det, så är abstinensen större än någonsin, det va därför enormt skönt att åter få se laget visa upp sig i en träningsmatch hemma i Solna framför 3500 åskådare. Härligt att se sedvanlig stor uppslutning på träningsmatcherna, där vi faktiskt har ett högre publiksnitt och bättre stämning än många allsvenska konkurrenter. Som brukligt på första träningsmatchen(hemma) så mötte vi spelarna med bengaler och fyrverkerier, inte som en hyllning för fjolåret, utan som pepp inför det som komma skall. Förväntningarna är givetvis höga inför säsongen som kommer, konstigt vore annat, men det är ändå viktigt att vi visar tålamod och tillit till spelarna och ledningen. De har gjort det förut och kan med vår hjälp göra det igen, dock har vi förlorat några viktiga kuggar från förra säsongen och det kommer ta sin tid innan allt faller på plats.

Vad gäller Sol Invictus så ligger vi i under vintern och vi hoppas att vi tillsammans med resten av Norra ska ta ett par kliv framåt under 2010. Tifo-planeringen är redan i fullgång och som vanligt är det fattiga tider inför premiären och vi är i ständigt behov av pengar. Inför 2010 jobbar vi på att bli ännu bättre på att skramla samt på att underlätta möjligheterna för er att donera pengar. Det skramlades på skytteholm under matchen mot Norrköping och det kommer skramlas på resterande träningsmatcher också, vi hoppas att folk tänker på oss och hjälper oss att skapa koreografier värdiga Svenska Mästarna!

Vi har inte slutat drömma….

Tack Jocke Hall för bilden.