Vi har inte slutat drömma!

Det här brevet levererades till spelarna och ledarna inför guldmatchen i Göteborg. Vi fick våra drömmar besannade och nu börjar ett nytt kapitel och vi fortsätter att drömma…

”Vi vill börja med att tacka för säsongen såhär långt, ni har gjort oss stolta och ni kan vara stolta själva. Inte enbart för resultaten som ni uppnått utan också för sättet som ni i truppen och tränarstaben har genomfört den här säsongen. Redan på de kalla träningsmatcherna kunde man se att ni spelar med hjärta och inte tänkte vika ner er, även den respekten ni visat oss supportrar samt vårat klubbmärke i media, på gatan, på träningsanläggningen värmer. Det gäller samtliga i den här truppen, vare sig man har spelat varje minut eller om man knappt har suttit på bänken, alla är delaktiga och är värdiga den medalj ni kommer att få, oavsett valör. Det står redan klart att, som sämst en andraplats och en cupfinal runt hörnet, det här blir vår mest framgångsrika säsong under 2000-talet, ett decennium som tyvärr har skapat fler syndabockar än hjältar för vår klubb.
Nu står vi då här, på söndag ställs allt på sin spets, Göteborg mot AIK, i en direkt avgörande match, frågan är om det någonsin har spelats en större allsvensk fotbollsmatch. Det var elva år sedan Alexander Östlund sköt in det där magiska målet(hans enda den säsongen) och frälste publiken på Råsunda. Sen dess har mycket hänt, spelare och ledare har kommit och gått, mindre framgångar har överskuggats av motgångar, men aldrig har vi varit så här nära att upprepa det där magiska året 1998. Sedan dess har en hel generation Gnagare tillkommit, för dem har SM-guld varit en ouppnåelig dröm, något som äldre generationer nostalgiskt berättar om. Även för de äldre som var med på Råsunda elva år sedan har minnet börjat falna och tillhör nu en svunnen tid. Tillsammans ska vi på söndag väcka drömmarna till liv, tillsammans ska vi skapa historia, tillsammans ska vi visa Sverige varför vår sköld är guldkantad!
Vi kommer ge allt på läktaren, det är upp till er att se till att magin händer på planen. Kämpa för vår sköld, vinn för oss på söndag, Skriv in er i historieböckerna.

BESANNA VÅRA DRÖMMAR – BLI ODÖDLIGA

SOL INVICTUS

AIK FÅR OSS ATT LEVA, INTE BARA EXISTERA”