Kommuniké

Med anledning av gårdagens händelser i samband med matchen Syrianska-AIK följer här en gemensam kommuniké från supportergrupperna Sol Invictus och Ultras Nord:

Det är med en stor dos ödmjukhet och även självrannsakan som vi skriver den här kommunikén. Händelserna igår, oavsett vem som kastade första ”stenen”, är inget annat än beklagliga och direkt kontraproduktiva. Inte bara för AIK Fotbolls hårt ansträngda ekonomi, utan även för bevarandet av vår läktarkultur samt såklart de tusentals ditresta AIK:are som endast fick se 20 minuter fotboll. Att AIK Fotbolls ekonomi är svårhanterligär ingen hemlighet, vi har helt enkelt inte råd att skjuta oss själva i fötterna med onödiga böter. Vi har dessutom en ny styrelse som jobbar hårt med att få oss ekonomiskt på fötter igen.Vi har en styrelse och en sportslig ledning som har betydligt viktigare arbetssysslor att ta tag i än att behöva försvara klubben mot skandal-kåta journalister.

Vi har sedan i vintras haft en god dialog med klubben där vi tillsammanshittar lösningar för både klubbens och vår läktarkulturs bästa. Vårt mål är och kommer alltid vara att föra den här klubben till framgång tillsammans, vi supportrar och klubbens representanter i symbios.Händelser likt de igår riskerar vårat samarbete.

Det må ha skett värre saker på våra läktare och det kanske inte ens var från vår läktare som den första smällaren kom ifrån, men det spelar ingen roll. Vår klubb och vår läktarkultur har i dagens situation inte råd med fler svarta rubriker och tunga straff från disciplinnämnden.

Som AIK:s just nu ledande läktargrupper känner vi ett ansvar både i det inträffande och i framtiden. Med anledning av ovanstående så kommer det, tills annat kommuniceras, inte att accepteras någon som helst pyroteknik på läktaren vare sig från oss eller någon annan.Dessutom är inkastade föremål fortfarande inte accepterat. Vi kommer inte heller blunda för annat som kan orsaka svarta rubriker och/eller böter för vår älskade klubb. Vi kommer aktivt att se till att dessa förhållningsregler efterföljs och vi förväntar oss att alla som älskar AIK inser vikten av att så också sker.

Alltid AIK

Sol Invictus och Ultras Nord