Tillsammans mot polistrakasserier – supporteraktion på derbyt

I tider då debatten om idrottsvåld och huliganism rasar som hårdast skapas utrymme för media, myndigheter och politiker att plocka billiga poäng och genomföra symboliska åtgärder som knappast har någon chans att bli fruktbara.
Detta har bland annat resulterat i att polisen de senaste hockeyderbyna i skymundan kunnat få fritt fram att genomföra specialinsatser mot klacksupportrar – oavsett lag. Men dessa insatser har dock inte varit i närheten av att minska de riskfyllda situationerna, snarare tvärtom.

Det har handlat om godtyckliga omhändertaganden och visitationer, trakasserier förklädda till ”narkotika”-insatser och avvisningar från arenan vid minsta försök till kritik eller ifrågasättande.

Men bägaren har nu runnit över – vi vägrar att bli behandlade som boskap av polisen. Tillsammans med de andra organiserade supportergrupperna har vi beslutat att sätta hårt mot hårt. Men vi måste göra det tillsammans, alla supportrar.Vi tänker inte finna oss i att få några av de viktigaste och roligaste hockeymatcherna förstörda av polismakten där våra rättigheter sätts ur spel och där polisen själva är de som mest bidrar till irritation och potentiellt våldsamma situationer.

Sol Invictus, tillsammans med övriga supportergrupper, uppmanar därmed: att hela vår klacksektion i de två periodpauserna går ut från läktaren till utrymmena bakom – vid kioskerna/puben/toaletterna. Detta kommer att försvåra polisens arbete att peka ut och plocka enstaka, ensamma supportrar. Tillsammans ska vi se till att hålla ordning på vår sektion.

Vi är för att det ska vara säkra och trygga arrangemang och just av den anledningen tänker vi inte längre acceptera polisens provokationer och trakasserier.

/Sol Invictus

PS. Om någon ändå blir tagen för att till exempel lämna ett pissprov, vägra och kräv att få ta ett blodprov på stationen istället. Detta kommer minska polisens resurser markant, du kanske missar någon del av matchen, men tar ställning för dina Gnagetbröder- och systrar, samt tar ställning mot polisens trakasserier.