Sjung för AIK!

Trots att vi mötte högre rankat motstånd så slog vi ut Lech Poznan. Men det betyder inte längre någonting. Det enda som betyder något nu är matchen på torsdag. Vi möter återigen ett högre rankat motstånd. Vi möter ett lag med en spelartrupp som värderas till en och en halv miljard kronor. Spelartruppens värde kan vägas mot AIK:s totala omsättning på strax över 100 miljoner kronor. Vi möter ett lag från ett land som inte kan anses ha varit stabilt på flera hundra år. Landet har haft fler statsskick de senaste hundra åren än Agdur har dåliga försvarstal för sina misslyckade polisinsatser.

Trots landets skakiga struktur så har de lyckats få fram CSKA Moskva, ett lag som rankas som Europas 18:e bästa lag enligt Uefa. CSKA Moskva har liksom många andra högt rankade lag storkapitalet att tacka för sina framgångar. På samma lista av Uefa rankas AIK på en blygsam 200:e plats. På pappret är det inte tal om något annat än en David och Goliat-saga, den stora mot den lilla, den som alla vet ska vinna mot den som inte ska ha en chans att vinna.

AIK:s chans till seger ligger i att upprepa det vi gjorde mot Poznan. Mot Poznan kämpade spelare och supportrarna i symbios. På Norra Stå skapade vi det bästa draget på år och dar och hela Råsunda var med oss. Spelarna på planen kände direkt av stödet de hade 360 grader runt omkring sig, de absorberade det och lyftes utav det. Från läktarna kände vi av spelarnas kämparinsatser vilket i sin tur lyfte oss ett steg högre. Det rådde en positiv spiral på Råsunda. Spelare och supportrar kämpade tillsammans, krafterna i AIK var enade och mobiliserade och var man på plats hörde Isidors röst från himmelen ”Hej Poznan, vi är Allmänna Idrottsklubben och vi ska vidare”.

I morgon upprepar vi vad vi gjorde mot Poznan. Vi gör det tillsammans med alla krafter enade, ty då är vi som starkast. Inställningen hos var man ska vara att inte backa en centimeter. Vi är AIK och vi backar inte för något. Även om matchen mot Moskva kan liknas med berättelsen om David och Goliat, den lilla mot den stora, så ska vi inte glömma hur berättelsen slutade i sagans värld.

FÖRSVARA RÅSUNDA – ERÖVRA EUROPA