FYLL RÅSUNDA!

1149 matcher och 75 år senare är det alltså dags för alltings slut. Läge att fylla Råsunda med andra ord.

• Börja med att se till att köpa din biljett idag om du nu inte redan gjort det än. Ju fler som köper tidigare desto bättre.
• Övertala alla i din bekantskapskrets. Det är den sista matchen någonsin och de sista minnena du kommer att kunna skapa av denna anrika arena.
• Bjud en kompis som annars inte brukar gå på en biljett. Är det verkligen en särskilt stor uppoffring en match som denna?
• Gå med i facebookevenemanget för matchen. Bjud även in dina vänner och dela det på din tidslinje. Det handlar om att göra så många som möjligt varse om att det är match!
• Hetsa på twitter. Använd hashtaggen #AIK22november
• Skriv ut affischerna som ligger uppe på http://cl.ly/KpWx och klistra upp i ditt bostadsområde.

Det är tid att sluta leden. Vår fristad, vårt hem, vår borg sjunger på sin sista vers. Det är med stort vemod och sorg, och även en viss ilska och frustration, som denna text skrivs ihop. I 75 år har Råsunda givit människor i alla åldrar ett sammanhang i livet. Råsunda har varit plats där alla har kunnat känna sig hemma och tagits emot med öppna armar. En plats där du delat glädje och sorg; hat och eufori; ångest och lättnad med tusentals andra likasinnade. En plats olik någon annan i samhället där det inte spelat någon roll om vem du är och vart du kommer ifrån. Det enda som spelat någon roll är att du är AIK:are, ingenting annat. Om AIK är en religion är Råsunda vår kyrka.

Den 22 november 2012 markerar slutet på en epok. Oavsett vad man tycker om beslutet att riva Råsunda är det i dagsläget inget vi kan göra något åt. Vad vi kan göra är att ge Råsunda ett värdigt avslut. Ett avslut värdigt en av världens mest klassiska arenor. Ett avslut värdigt en sjuttiofemåring som huserat VM-finaler, Cup- och SM-guld. Ett avslut värdigt vårt hem. Ett avslut hon förtjänar.

På förekommen anledning vill vi i AIK-alliansen därför uppmana ALLA AIK:are att infinna sig på Råsunda den 22 november 2012. Inga ursäkter. Vi ska inte ens behöva nämna motståndet eller matchens sportsliga betydelse. Alla kan bidra till hypen. Var kreativ! Ingen ska missa att vi har avskedsfest och att vi spelar vår sista match någonsin på Råsunda. Matchen kommer att skrivas in i historieböckerna. Om 40 år kommer vi som var på plats kunna rätta till våra krokiga ryggar och stolt säga ”Jag var där den där kalla novemberkvällen för fyrtio år sedan när AIK mötte Napoli” och återberätta historien om den sista matchen på Råsunda. Det är tid att sluta leden.

AIK – Napoli 22 november 2012

Råsunda Stadion 1937 – 2012

AIK-Alliansen (Black Army, Smokinglirarna, Sol Invictus och Ultras Nord)