Information inför måndagens match

För tidigt lämnade Ivan vårt mål, för tidigt lämnade Ivan vår klubb och för tidigt lämnade Ivan sin familj.

Ivan har gjort starka intryck på oss alla. Ett av de största och starkaste minnena från Ivan är den sena augustikvällen i Moskva i höstas när han räddade oss in i Europa league. Andra minnen från Ivan är hur han alltid gick fram och hälsade på AIK-klacken när vi var på bortamatch.

Denna text är inte en krönika av karaktären hur vi minns Ivan. Ivan var en alldeles för stor man för att en sådan krönika ska kunna författas på så kort tid. Denna text bär med sig information och uppmaningar inför måndagens hemmamatch mot IFK Göteborg.

Stöd Ivans familj

Många vill ekonomiskt stötta Ivans fru och tre barn. AIK-Alliansen uppmanar till två sätt att göra detta på. Redan innan matchen kan du sätta in pengar på Black Armys bankgirokonto. Sätt in ett valfritt belopp på BG 5928-7136 och märk insättningen med ”Ivan Turina”.

På matchdagen kan du köpa en förmånlig, speciellt framtagen t-shirt. T-shirten kommer att säljas av Sol Invictus för 150 kronor och överskottet kommer att gå oavkortat till Ivans familj.

Vi uppmanar till rosnedläggning nedanför läktarna

2.000 röda rosor har beställts från Holland. Dessa kommer att säljas vid samtliga ingångar till Nationalarenan. Priset för en ros är 20 kronor. Överskottet från försäljningen går till Ivans familj. Det väntas mycket folk på måndag så utöver dessa 2.000 rosor uppmanar vi Gnagare att ta med sig röda rosor själv.

Under uppvärmningen uppmanas alla Gnagare med en ros att gå längst ner på läktaren man befinner sig på för att lägga rosen nedanför läktaren. Alla rosor kommer under uppvärmningen att samlas in för att läggas bakom målet framför Norra Stå. Tillsammans ska vi skapa ett rosenhav kring Ivans plats i AIK, den plats där han vann våra hjärtan.

Vi uppmanar alla att klä sig svart

Svart är AIK:s färg. Svart är också sorgens och högtidlighetens färg. En Gnagare klär sig alltid svart på matchdag men just denna dag och just denna match är den svarta klädkoden extra viktig. Klä er svart.

Vi uppmanar till heder, respekt och hyllningar

Denna afton går tankarna till Ivan och till Ivans fru och tre barn. Ivan skulle vara kvar med dem och han skulle vara kvar med oss. Ivan togs ifrån oss för tidigt. Låt respekten, hedern och sorgen råda totalt under den tysta minuten. Låt oss inte föras in i sorgens tystnad under matchen utan låt oss ledas av den kärlek som föranlett att vi känner sorg. Låt ramsorna dåna och låt de dåna av kärlek till Ivan och kärlek till AIK. Ivan trivdes när det var bra stämning på våra matcher. Låt hans ande trivas på måndag. Matchens 27:e minut viger vi till Ivan Turina.

På måndag gäller:

  • Köp en ros och lägg ner den nedanför läktaren
  • Klä dig svart
  • Visa respekt och sjung för AIK och Ivan
  • Köp en t-shirt för Ivans minne och som ekonomiskt stöd till familjen

 

Vila i frid Ivan Turina, vi ses på Råsunda.

 

// AIK-Alliansen (Black Army, Smokinglirarna, Sol Invictus, Ultras Nord)