Bojkotten hävd, fortsättning

Igår, tisdag, åkte två representanter för AIK-alliansen tillsammans med AIK.s SLO Tobbe Larsson ner till Södertälje för att träffa representanter för Syrianska FC med anledning av den utlysta bojkotten från vår sida. Det tidigare planerade mötet på måndagen blev med kort varsel inställt, varför vi kände oss tvungna att komma med ett besked om hur vi ställde oss till matchen. Anledningen till att mötet inte blev av tidigare än så faller främst på oss inom AIK och kan delvis skyllas på den turbulens som omgett vår klubb den här säsongen, vilket resulterat i att Syrianska-matchen hamnat i skymundan.

Mötet som sådant var väldigt konstruktivt och känslan var att Syrianska uppriktigt ville hitta en lösning och att de på ett ärligt sätt var tillmötesgående till de krav vi ställde upp.

Syrianska är en ung klubb och saknar längre erfarenhet av Allsvensk fotboll, men de visade och kommer i text att ta på sig sin del i det som hände under matchen 2011 samt det efterföljande mediaspelet. Vi uppfattade deras intentioner som ärliga och att de faktiskt tillsammans med oss vill bättra sig för att vi i framtiden gemensamt ska kunna göra dessa matcher till den fotbollsfest det borde vara.

Till detta så har de på många sätt redan tagit åt sig av den kritiken som framförts och ur säkerhetssynpunkt vidtagit flera åtgärder för att förhindra att incidenter likt den 2011 inte ska ske igen.

Man har också redan tagit hänsyn till vår kritik kring de biljettpriser som existerat tidigare år, priserna nu anser vi vara rimliga. Huruvida vi ska ha en deal med Syrianska vad gäller biljettintäkter likt den vi haft med dif tidigare år låter vi klubbarna göra upp om i framtiden.

Av ovanstående anledningar så väljer vi därför att häva bojkotten och uppmanar därför istället alla Gnagare som kan att ta sig ner till Södertälje för att gemensamt stötta vårt lag till tre nya poäng. Vi har blivit tilldelade 1500 biljetter på långsidan som går att köpa genom Syrianskas hemsida. Att vi endast blivit tilldelade långsidan var ett önskemål från vår sida just för att minimera risken av en repris på det som hände 2011. Vi uppmanar AIK:are att köpa förköpsbiljetter över nätet, men säljs det inte slut så kommer det att finnas direktinsläpp där man får en biljett som kvitto på ditt köp. Fram tills mötet igår hade det enbart sålts 25 biljetter till bortasektionen, vi hoppas att den siffran ökas rejält per omgående.

Historiskt sett så finns det ingen historisk rivalitet mellan våra två klubbar och vi hoppas i och med denna uppgörelse att det agg som kan ha skapats mellan våra klubbar ska kunna läggas bakom oss. Vi förväntar oss att de Gnagare som tar sig ner beter sig och följer det policydokument som AIK-alliansen satte ihop som ett direkt resultat av matchen för två år sedan.

Till sist vill vi tacka Syrianska för deras välvilja och vi vill poängtera att AIK-alliansen är en sammanslutning av supportergrupper till AIK med olik mentalitet och olika värderingar, det som för oss samman är våra syften att göra bra saker för AIK som klubb samt vår supporterkultur. Vi har och kommer aldrig agera på något annat sätt än vad vi anser är bäst för AIK. Vi har inga baktankar när vi tar våra beslut, vi vill alltid se AIK, vart de än spelar, den som tror något annat har fel.

AIK-Alliansen (Sol Invictus, Black Army, Smokinglirarna och Ultras Nord)