Ivans säsong ska avslutas med ett värdigt halsdukshav

IvanTurina

Det går nog inte att med rättvisa beskriva den här säsongen i ord. Den har varit speciell på så många sätt och vis.

Listan kan göras lång på de negativa upplevelser vi har haft, allt från medial häxjakt, två(!) cupfiaskon, en grinunge till mittback, Tjernas avsked till förlusten av Råsunda och besvikelsen över vår nya arena. Men över allt det där så finns det en händelse som greppade tag i allas våra liv mer än någonting annat, Ivans bortgång kom som en chock och de tårar vi fällde visste inga gränser. När Ivan dog förändrades förutsättningarna för denna säsong. Den här säsongen är Ivans, varenda passning, varenda skott, varenda sång, varenda bengal och varenda vinst har varit för Ivan Turina!

Vi kan gräma oss åt det missade guldet, åt de domartabbar som kostade oss segrar, de plattmatcher vi gjort både på planen och på läktaren eller så kan vi se tillbaka på den här säsongen och känna stolthet. Stolthet över hur vi i de mörkaste av tider slöt ihop på alla fronter, hur vi visade styrka i de svåraste av tider, hur vi trots att det otänkbara inträffade står rakryggade med fanan i topp och den bengaliska lågan fortfarande i brand.

Det kanske hade varit mer poetiskt om vi hade vunnit den här säsongen, men verkligheten är inte alltid så vacker. Med det sagt har vi inget att skämmas för, det finns ingen klubb i Sverige som skulle kunnat gå igenom det vi har fått genomgå det här året och slutat på en andra plats, starkare än någonsin.

 

På söndag möter vi Helsingborg på hemmplan, säsongens sista match. Vi uppmanar samtliga att ta sig till nationalarenan för att ge ett värdigt avsked till Ivan Turinas säsong, AIK 2013.

AIK-tifo utlyser haldsduksdag till matchen, så vi vill härmed passa på att också uppmana samtliga att dyka upp med en halsduk runt halsen på matchen. Äger du ingen så misströsta inte, vi kommer att ha ett nytt exemplar till försäljning till matchen. Bild och info kring den kommer senare i veckan.

 

Köp din biljett på http://www.ticnet.se