Allmänna Idrottsklubben fyller 123 år, det firar vi med sång!

Dagen var den 15e februari år 1891. Ett sällskap unga män i ledning av en viss Isidor Behrens, bildar i sitt hem på Biblioteksgatan 8 på Norrmalm i Stockholm, Allmänna Idrottsklubben, AIK.

På lördag, den 15e februari 2014 så har 123 ärofyllda år passerat och vi ger Elfsborg förmånen att möta oss på Skytteholms IP (avspark kl. 13.00) när mindre än två månader återstår till den allsvenska premiären och med den ännu en säsongsupptakt – som alltid, fylld av förväntan och hopp. Vem vet, vi kanske t.o.m. får en släng av den eftertraktade hybrisen som vi alla känner så väl till.

Med respekt för datumet och allvaret i att fotbollssäsongen 2014 snart är igång, ska vi fira dagen på ett sätt värdigt AIK:s historia.

Vi ska också, som vanligt, fira nuet för att vi hejar fram ett kämpande AIK i svart och gult.

Vi ska också fira framtiden och sätta ribban för den stundande säsongen.

Nog för att de tappra (och törstiga?) 50-talet gnagare, med representanter från hela AIK-alliansen, som tog sig till träningslägret i La Manga gjorde det bra där nere och ”tjuvstartade” på läktaren, men vi kommer nog låta ganska mycket mer på Skyttan, på lördag. Det är nu det börjar, det är nu vi för första gången i år får se vår favorittippade trupp ställas mot allsvenskt motstånd. Det är nu fotbollssäsongen på allvar känns nära igen. Låt oss ge laget något att minnas och längta tillbaka till under träningslägret i Kina som inleds den 20:e februari.

Vi firar alltså vår klubbs 123:e födelsedag, och det gör vi med högljudd sång. Vi väljer i år att ställa oss där akustiken är bäst. Vi kommer att bilda klack under taket på huvudläktaren, sektionen närmast Solnahallen. Vi uppmanar samtliga som vill göra oss sällskap att hyfsat tidigt ta sig till Skytteholm för att göra platserna till ”våra”. Vi vill också vänligen be att du som vill sitta i lugn och ro väljer andra platser än just de närmast Solnahallen.

Kl. 11.30 samlas alla gnagare vid Solna Kyrkväg/Aftonstjärnas väg för att därefter gemensamt gå till Isidor Behrens grav. Där kommer en kransnedläggning att ske, en tyst minut kommer också att hållas till minne av vår klubbs grundare. Köp biljett i förväg eller tidigt på plats, det lär bli knökfullt. Insläppen öppnar kl. 12.00.

Vår älskade klubb fyller år, det är lördag och fotboll. Ta med dig polarna, drick bira, sjung gnaget!AIK 123år

Igår, idag, imorgon, för alltid. Länge leve Allmänna Idrottsklubben!