Norra Ståplats står enad

Polisens framtvingade ståplatsreducering, och deras beslut att förbjuda AIK:s supportrar att enligt tradition möta spelarbussen vid gamla Råsunda, är åtgärder avsedda att splittra och skada klubbens supporterkultur. De är upprörande men ineffektiva: vi står mer enade än någonsin. På måndag visar vi att vår passion inte kan släckas.

Polisen har i år en, mer eller mindre, uttalad strategi vars syfte är att vända oss AIK:are mot varandra för att stöta ut, vad de anser vara, icke önskvärda element. En strategi som går stick i stäv med en klubb där alla är välkomna och där vi alla tar hand om varandra. Vi är aldrig så starka som när vi står enade. Istället för en lösningsorienterad strategi med dialog och minimerat antal incidenter väljer polisen alltså konfrontation med det tydliga målet: söndra och härska.Som vi märkt av många gånger tidigare styrs polisens insatser många gånger av prestige snarare än målet att bidra till trygga och säkra arrangemang. Givetvis har vi själva mycket att lära och förbättra. Men man kan tycka att kraven på en myndighet bör vara högre än vad vi ser nu och även har sett tidigare, exempelvis vid Globenskandalen 2012 där polisen gick ut med att ”nu ska vi ta de jävlarna”. Inför årets Allsvenska premiär har alltså polisen förbjudit AIK:s tradtionsenliga spelarbussmottagning vid Råsunda. Syftet kan inte ses som annat än att ta kontroll, skapa osämja och störa oss AIK-supportrar. Ett första steg i att försöka kväva den kultur och den klubb som är vårt liv.

Försök kväva en elefant med en kudde och elefanten äter upp den.

Låt oss bli ännu mer enade. Låt oss bli ännu starkare. Låt oss köpa upp varenda säsongskort som finns att tillgå till Norra Ståplats. Låt oss sjunga högre och starkare än aldrig någonsin förr. Låt oss fylla de två nedre etagen med engagerade supportrar på premiären. Låt oss resa land och rike runt till hålor där vi inte är välkomna. Låt oss bära fram spelarna till seger efter seger. Låt oss avsluta säsongen med en massiv planinvasion då vi återigen ska få ta hem Lennart Johanssons pokal. Men framförallt, låt oss visa att vi är AIK, vi är Norra Ståplats, vår passion går inte att kväva.

Vi börjar redan på måndag, vi samlas som vanligt i området kring Råsundas Norra läktare för att klockan 13:30 gemensamt marschera mot arenan. Sen från läktarna sjunger vi extra högt och extra uthålligt!

Trots alla lagar och alla hot
så kan ni aldrig släcka vår passion

Black Army
Ultras Nord
Sol Invictus
Allmänna Supporterklubben
Smokinglirarna