Samling och marsch mot repression!

Under uppehållet som föregick denna säsong fanns det många tecken på att polis tillsammans med en del supporterfientliga klubb- och förbundsföreträdare skulle göra livet svårt för några av de mest aktiva och passionerade supportrarna. Inledningen på säsongen har knappast visat på motsatsen.

Med nya handlingsplaner i ryggen och en allmän arrogans har polisens maktmissbruk nått nya höjder, ivrigt påhejade av en del proffstyckare i medier som ser sin chans till berömmelse. Polisen har med svepskäl om säkerhet reducerat kapaciteten på vår Norra Ståplats och de har krävt allt längre och längre avbrott efter bengalbrännningar, allt detta i en taktik som stavas: söndra och härska.

Man vill slå in en kil mellan AIK-supportrar för att skapa konflikt och en i längden ohållbar situation. Men vi ser igenom deras taktik. Under det senaste derbyt mot Hammarby genomfördes en massiv aktion där folk stod upp över hela arenan för att visa enighet. Men vi kan inte nöja oss där. Vi måste fortsätta visa att vi står enade mot folk som vill lägga i sig i hur vår läktarkultur ska se ut. Vi måste fortsätta visa att vi står enade, oavsett bakgrund och oavsett läktare. Det ska vara vi AIK:are gemensamt som bestämmer hur vi uttrycker vår passion och vår kärlek till klubben. Inga andra.

Därför uppmanar Sol Invictus, tillsammans med Ultras Nord, till en gemensam samling och marsch innan AIK-Helsingborg den 31 maj. Vi samlas för att ladda inför match tillsammans och för att visa vår enighet. Vi samlas i Solnasolen med grill, musik och dryck för att sedan gemensamt marschera till Nationalarenan under parollen ”Allmänna Idrottsklubben – enad mot repression!”

Vi ses där, och sprid ordet!

11:00 Samling på torget bakom gamla Norra. Musik, bira, mat, souvenirbord
13:30 Marschen avgår (Råsundavägen upp, Dalvägen ner)