Tack Alm – Välkommen Rikard!

Idag blev det officiellt att AIK ”befriar” Andreas Alm som chefstränare och att han efterträds av Rikard Norling.

Andreas Alm tog aldrig några titlar, men han blev historisk genom att ta medalj under sina samtliga fem säsonger som chefstränare. Alm lyckades inte bara etablera oss i toppen av serien, han lyckades även ta oss till ett Europaspel och han lyckades utveckla spelare på ett sätt som inte bara gav oss framgångar men också ekonomisk stabilitet. Det är något han och vi som AIK:are är oerhört stolta över.

Det som dock utmärker Andreas är att han har varit en sann AIK-ledare som vetat vad det innebär att vara en tränare för den Allmänna Idrottsklubben. Han har lyst med sin professionalitet ända till sin sista arbetsdag och han har haft en oerhörd integritet när han, varje gång det blåst, istället för att gömma sig, valt att rida ut mot stormen, stått på stadiga ben och bemött kritiken. Alm har inte bara varit en fotbollstränare utan också varit engagerad i föreningens mående från årsmötes- till spelarnivå.

Men allt har sitt slut och det var dags att vända blad. Vi vill meddela vår oerhörda glädje över att Rikard Norling är tillbaka. Rikard är ytterligare en ledare som känner den Allmänna Idrottsklubben och vet vad det innebär att representera denna klubb. Nu hoppas vi att Rikard sätter sin prägel så snart som möjligt och att ledare, spelare och vi supportrar går enade mot en derbyvinst. Låt oss använda kraften i denna storm till vår fördel. Vi är fortfarande AIK, och Djurgården har fortfarande inte vunnit ett derby sen 2011. Det är inte bara upp till tränare och spelare att förlänga denna svit, utan det är upp till oss alla. På måndag sluter vi upp, sjunger unisont och spelar för sköldens skull. Vi ska få Norling att återigen uppleva att det är ”makalöst skönt när trumman drar igång på Norra”.

I ett av våra sista möten med Alm sa han: ”Mitt största problem är inte om jag får sparken. Det är om AIK kommer efter Djurgården i tabellen, det är mitt största problem.”

Så håll huvudet högt. Rikard Norling är hemma igen och på måndag krossar vi Djurgården på samtliga plan!