AIK-Tifo: 30 000 kr till Hjärt- och Lungfonden

garvis2
Foto: Joakim Hall

Eftersom AIK-Tifos hemsida för närvarande ligger nere publicerar vi nedan ett utlåtande från dem:

Under de senaste veckorna har det som många uppmärksammat pågått en tävling startad av ett bettingbolag där vinnande lags främsta podcast fick chansen att skänka 30 000 kronor till en supporterförening. Efter att Radio Råsunda överlägset vunnit tävlingen hamnade pengarna hos oss i AIK-Tifo.

AIK-Tifo har sedan starten av verksamheten varit tydliga med att pengarna som vi skapar koreografier för ska vara bidrag från AIK:are som uppskattar vårt arbete och inget annat. Därför känns det fel att ta emot pengar från ett bettingbolag som använder vår supporterkultur till att kapitalisera på och med det stärka sitt egna varumärke.

Istället för att ta emot dessa pengar har vi valt att skänka dessa pengar vidare till AIK fotbolls insamling till förmån för Hjärt- och Lungfonden.

En hektisk och dyr start på tifoåret 2017 med hemmapremiär och derby inom loppet av två veckor har dock fått tifokassan att börja sina. Därför vill vi med denna text även passa på att uppmana till en swishkampanj där vi AIK:are tillsammans samlar in dessa 30 000 kronor själva. Med dessa pengar kommer vi kunna fortsätta våra planer för att färga Sveriges läktare svartgula under resten av säsongen. AIK-Tifo – Av AIK:are, för AIK:are.

Vi vill även tacka Radio Råsunda och alla AIK:are som var bidragande i tävlingen och gav oss möjlighet att skänka dessa pengar till ett viktigt ändamål.

Swish: 123 344 34 96
PG: 189 65 49-1

Med hjärtliga hälsningar AIK-Tifo.