Angående morgondagens bortamatch mot AFC

Imorgon söndag spelar AIK borta mot AFC ”Eskilstuna”. Ett lag som nyligen bytt Solna mot Eskilstuna och genom åren tagit över lag och hoppat genom serierna. Ett fuskbygge signerat affärsmannen Alexander Ryssholm. AFC står för exakt allt som AIK inte står för. Man har en bristande föreningsdemokrati och är ett direkt hot mot 51-procentsregeln och allt vad svensk fotboll står för. Runt om i världen har den moderna fotbollen tagit över och vi kan även se tendenser av detta i svensk fotboll. AFC med Alexander Ryssholm i spetsen är ett hot mot den folkrörelse som fotbollen är och de ska bekämpas.

Vi har tidigare under året sett andra lags supportrar protestera mot AFC Eskilstuna på olika sätt. Dels genom banderoller och det pratas också om att bojkotta bortamatchen i Eskilstuna.

Således hade en bojkott varit ett enkelt verktyg att ta till i detta fall. Frågan vi måste ställa oss är då vilka som påverkas av detta. Bortsett från det självklara att AFC inte får några intäkter i form av resande Gnagare så drabbas också vår klubb.

Det är en bortaresa med fördelaktigt avstånd rent geografiskt och det kommer säkerligen vara många AIK-supportrar på plats på denna match. Istället för att låta klubbar som AFC påverka vårt stöd till AIK uppmanar vi alla Gnagare att ta sig till Eskilstuna. Låt oss istället visa vårt hat och missnöje mot hur AFC som klubb bedrivs och stötta AIK mot seger.

MOT DEN MODERNA FOTBOLLEN

Sol Invictus och Ultras Nord