Ära vår stad – försvara våra färger

IMG_20170717_121816

Det vankas återigen Europafotboll i Stockholm. Vi har under det senaste decenniet blivit lite bortskämda med ynnesten att få mäta oss med lag från andra ligor år efter år, både på läktaren och på planen. Att få representera sin stad, sin mentalitet och sina klubbfärger ute i Europa är något alla strävar efter. Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är för vår klubbs anseende att spela Europafotboll år efter år. Vi kan locka till oss bättre spelare, dra in prispengar och fortsätta spridningen av vårt stolta namn utanför Sveriges gränser.

Vi supportrar räknar kallt med att spelarna gör sitt på planen. Samtidigt krävs det också en hel del engagemang och stöd från vår sida. Norra Ståplats har stått för en del uppmärksammade insatser i Europaspelen under senare år. Alla minns väl Rosenborg och Lech Poznan hemma? Eller Napoli, både hemma och borta. Den italienska klubbens dåvarande stjärnspelare Edinson Cavani sa bland annat att han fick gåshud. För att inte tala om Panathinaikos tränare Stramaccioni som efter matchen tyckte att AIK:s fans förtjänade att gå vidare. Då spelar han ändå inför välkända fanatiska hemmasupportrar vecka efter vecka, hemma på Leofors i Aten.

När vi nu på torsdag tar emot bosniska Zeljeznicar väntas det komma bortasupportrar i mängder. De är kända för att vara högljudda och fanatiska. Det är vår plikt att göra allt vi kan från vår plats på läktaren, för att försvara vår stad och våra färger. AIK-Tifo uttryckte det väl inför vårderbyt mot Bajen 2009:

”Ära vår stad, försvara våra färger”.

I Europa, liksom i Allsvenskan, är det AIK som är huvudstadens försvarare. Det ligger i alla svartgulas intresse att det ska förbli så – för alltid. Därför sluter vi nu leden och visar tillsammans återigen Europa vad Norra Ståplats går för.

För vårt lag, för vår stad, för våra färger.

Stockholm är svartgult!

IMG_20170717_121820