Gnaget Inferno vaknar upp!

Inför avspark i hemmaderbyt mot Bajen 2001 utförde Norra Stå det dittills mest storslagna kaostifo som utförts i Sverige. Norra Stå lystes upp av bengaler, rök, flaggor, konfetti och rullar. Klacken förvandlades till ett eldhav som brann för AIK och på Norras fondläktare hängde en stor banderoll med texten GNAGET INFERNO. Detta var första gången som begreppet Gnaget Inferno användes och av Gnagare åsyftas ofta just det tifot när begreppet används.

IMG_20170913_223358

Sedan 2001 har ett fåtal souvenirer sålts i Gnaget Infernos namn för att dra in pengar till AIK-Tifo. 2006 skapades ett internetforum i Gnaget Infernos namn som samlade engagerat ståplatsfolk i AIK. Forumet blev en plattform som ledde till personliga möten, utbyte av idéer och gjorde att Norra Stå på flera punkter utvecklades framåt.

2011 väckte Sol Invictus och AIK-Tifo liv i Gnaget Inferno. Syftet var att skapa en öppen plattform för engagerat klackfolk med intresse för AIK:s läktarkultur som inte längre skulle vara begränsad till ett internetforum. En kravlös plattform med namnet Gnaget Inferno bildades som samlade engagerat klackfolk. Gnaget Inferno har sedan starten haft mellan 50 och 100 medlemmar och det enda egentliga medlemskriteriet som finns är att du är Gnagare med läktarhemhörighet på Norra Ståplats. Genom Gnaget Inferno genomfördes en framgångsrik mobilisering av det mer engagerade Gnagarna på Norra stå. AIK-Tifo har genom Gnaget Inferno fått manskap till skapandet av sina koreografier och genom satsningar på utvalda bortamatcher har Gnaget Inferno sett till att fylla vår bortaklack med en stark klackkärna från huvudstaden.

IMG_20170913_223355

Nu är det dags igen! 
Gnaget Inferno tar in nya medlemmar. Bli medlem i Gnaget Inferno på plats vid Sol Invictus souvenirbord. Du passar in i Gnaget Inferno om du har ett intresse av tifo, har ett intresse för AIK:s läktarkultur och om du vill lära känna fler av de som står runt omkring dig på Norras mitt. Det spelar ingen roll om du är kvinna eller man, det enda vi bryr oss om är ditt engagemang. Gnaget Inferno är ingen undergrupp till vare sig AIK-Tifo eller Sol Invictus utan är en plattform där du får en unik möjlighet att kanalisera ditt engagemang för att fortsätta utveckla vår läktare framåt!

Kom och prata med oss vid vårt souvenirbord ovanför Norra Stå innan match och i halvtid. Vi ser fram emot att träffa dig!

// AIK-Tifo och Sol Invictus