Flaggmålning i karantän!

Nu är det knappt två veckor kvar till fotbollspremiären som skulle gått av stapeln den 6:e april. Ett normalt år hade dessa två veckor inneburit slutspurten för AIK Tifos tifoförberedelser. Veckorna hade även inneburit slutspurten för kompisgänget som under hela vintern talat om att de detta år ska börja ta med sig en flagga till deras sektion på hemmamatcherna. På grund av coronaviruset är premiären uppskjuten på obestämd tid. Denna text riktar sig till er som vill använda den extra tiden till premiären för att stötta AIK men som av någon anledning önskar göra det på annat sätt än monetärt.

Genom åren har vi arrangerat flera allmänna flaggmålningar. Syftet med dessa arrangemang har alltid varit att genom att erbjuda lokal, färg, tyg, penslar, hjälp att skissa enkla motiv för Gnagare som vill stötta klubben i våra hjärtan. Flaggmålardagarna har resulterat i att fler flaggor än tidigare tagits med till AIK:s matcher och satt färg på våra läktare. Detta har alla kunnat se. Utöver resultatet som manifesterats på läktarna så har flaggmålardagarna även varit en mötesplats för Gnagare från olika bakgrunder och i olika åldrar mötts och där vänskapsband knutits.

AIK Tifo och Sol Invictus vill bidra till att den extra tiden till premiären används till att förbereda klubben bättre än tidigare. Vår hemmaplan är läktaren och därför riktar vi denna aktion där. Fler veckor till premiären ska innebära fler flaggor på våra matcher. Det spelar ingen roll om det är hängflaggor, tvåpinnsflaggor eller viftflaggor. Färgerna svart och gult ska lysa när premiären och säsongen väl drar igång. AIK Tifo och Sol Invictus vill facilitera detta och kommer att så göra genom följande:

Vi kommer att köra ut målarpaket till alla som önskar använda sin tid i karantän eller i allmänhet sin utökade tid till premiären till att måla en flagga. Målarpaketet kommer att innehålla; färg, penslar och förskissat tyg. Skriv i ditt mail hur pass duktig du är på att måla då anpassar vi detaljrikedomen i just ditt motiv efter det. När du är klar så kommer vi och hämtar färgen och penslarna – den färdiga flaggan behåller du! Om du vill måla en flagga men inte kommer kunna ta med den själv till matcherna så går det bra att lämna över det ansvaret till oss. Det viktiga är att AIK:s läktare färgas svart och gul!

Självklart lämnar vi paketet utanför era portar och meddelar när så är gjort för att inte bidra till spridningen av corona. Vi ber er också därför att tvätta pänslar och annat lånat material noggrant. Anmäl ditt intresse redan idag så ser vi tillsammans till att vår tid i karantän gör nytta för AIK.

Maila aikflagga@gmail.com

Stöd AIK!
Med svartgula hälsningar,
AIK Tifo och Sol Invictus